• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina

Soorten trappen

In Nederland zien we zowel open als gesloten trappen terug. Bij beide trappen is het mogelijk om traplopers te plaatsen. De legwijze is echter wel verschillend per trapsoort.

gesloten trapGesloten trap

Een gesloten trap is over het algemeen veiliger dan een open trap. De legmethode bij een gesloten trap is anders dan bij een trap zonder stootborden. Een gesloten trap kan gelegd worden met behulp van de traditionele legmethode of door de loper vast te lassen.

Open trap

open trap Een open trap bevat geen stootborden, maar heeft een opening tussen de verschillende traptreden. De open trap is vaak de blikvanger in een ruimte. Een traploper kan de uitstraling van de trap aanzienlijk verbeteren.

De afwerking

De traploper op een gesloten trap wordt zonder onderbreking gelegd. Bij een open trap worden alle treden afzonderlijk bekleed met tapijt. Het tapijt is netjes afgewerkt aan de zijkant, door middel van banderen of festonneren. Zo voorkom je rafelen aan de zijkanten.

Ontvang prijsopgave van traploper

Vrijblijvend traploper-offertes aanvragen

Wil je een traploper laten plaatsen op je open of gesloten trap? Vul dan het aanvraagformulier in. Op basis van jouw aanvraag koppelen we je aan maximaal vijf geschikte specialisten die actief zijn in jouw regio. Deze specialisten nemen telefonisch of per mail contact met je op.

Vind de beste deal

Je hoeft vervolgens alleen de offertes naast elkaar te leggen. En de deal te kiezen die het beste bij je past. Dat is slim vergelijken. Vraag nu gratis en vrijblijvend traploper-offertes aan.

Traploper details