• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Privacy en cookiebeleid

Slimster neemt jouw privacy zeer serieus en zal informatie over jou op een veilige manier verwerken en gebruiken. Veel producten en diensten kan je (prijs)vergelijken via Slimster zonder daarvoor persoonlijke gegevens in te voeren, wel zo fijn toch? Met de gegevens die wij wel ontvangen gaan wij zeer zorgvuldig om, conform de toepasselijke wet- en regelgeving (Algemene Verordening Gegevensbescherming).

1. Wie is Traploper.net?

Traploper.net is een handelsnaam van Slimster B.V. (hierna te noemen Slimster) is gevestigd aan de Venestraat 48, 3861 BX te Nijkerk en zal optreden als de verantwoordelijke in de zin van de Wet bescherming persoonsgegevens.

2. Welke persoonsgegevens verwerken wij en waarom?

Voor verschillende onderdelen van onze dienst zijn persoonlijke gegevens essentieel om te kunnen functioneren. Bijvoorbeeld voor het ontvangen van offertes op maat is persoonlijke informatie nodig. Want op basis van jouw wensen en gegevens matchen wij de juiste specialisten. Om tot een zo goed mogelijk match te komen wordt jouw aanvraag handmatig door een medewerker van Slimster of volgens geautomatiseerde besluitvorming via het Slimster-systeem verwerkt.

Na het matchen sturen wij jouw aanvraag direct en eenmalig naar de gekoppelde specialisten zodat zij contact met jou kunnen opnemen voor de vrijblijvende offerte. Al onze aangesloten specialisten zijn akkoord met onze algemene voorwaarden waarin staat opgenomen dat jouw gegevens alleen voor de offerteaanvraag mag worden gebruikt.

2.1 Persoonlijke informatie

Gegevens Doel
Geslacht Om jou persoonlijk aan te kunnen spreken.
Voor- en achternaam Om jou persoonlijk aan te kunnen spreken.
Adresgegevens Bij offertes: om specialisten te koppelen die bij jou in de regio actief zijn. Bij het tweedehands gedeelte: om jouw advertentie op de juiste manier aan te bieden.
Telefoonnummer(s) Bij offertes: om tot de beste offerte te komen kan het zijn dat specialisten contact opnemen. Bij het tweedehands gedeelte: zodat geïnteresseerden kunnen reageren op jouw advertentie.
E-mail Bij offertes: om tot de beste offerte te komen kan het zijn dat specialisten contact opnemen. Ook worden offertes bijna altijd per e-mail opgestuurd. Bij het tweedehands en gedeelte en forum: om jou op de hoogte te stellen van reacties op jouw advertenties of forumbericht.
IP-adres Om misbruik tegen te gaan.
Woning bezit Bij offertes: om de juiste specialisten te matchen, bijvoorbeeld qua planning of expertise.
Opdrachtinformatie en voorkeuren Bij offertes: om de juiste specialisten te matchen, bijvoorbeeld qua planning of expertise.
Overige informatie

Bij offertes: om de juiste specialisten te matchen, bijvoorbeeld qua planning of expertise.

Bij andere onderdelen: bijvoorbeeld jouw reactie op een vraag van iemand op het forum zodat deze leesbaar is voor andere gebruikers.

2.2 Surfgedrag

Wij proberen de ervaring met onze dienst iedere dag een beetje beter te maken. Hiervoor hebben wij informatie nodig zoals het surfgedrag op onze website. Om dit goed te kunnen doen is het echt niet nodig iets persoonlijks van jou te weten. Wij doen dit dan ook anoniem. Deze klikinformatie bestaat uit:

  • de pagina’s die je bezoekt;
  • het soort apparaat (o.a. desktop, tablet of telefoon);
  • de locatie van jouw apparaat;
  • het besturingssysteem dat jouw apparaat gebruikt.

Hiervoor gebruiken wij de volgende software dienstverleners:

  • Google Analytics (Amerika, https://cloud.google.com/security/gdpr/);
  • Hotjar (Engeland, https://www.hotjar.com/legal/compliance/gdpr-commitment);
  • Visual Website Optimizer (India, https://vwo.com/platform/security-compliance/gdpr/);

Met al deze partijen, zowel binnen als buiten Europa, hebben wij een bewerkersovereenkomst gesloten om te borgen dat dit daadwerkelijk anoniem gebeurt en de data alleen wordt gebruikt ter verbetering van onze websites. Via de bijgevoegde link is zichtbaar welke stappen m.b.t. GPDR deze partijen reeds ondernomen hebben. Om te zorgen dat deze software goed functioneert moeten er wel enkele cookies gezet worden. Hierover later meer in ons cookiebeleid.

2.3 E-mailverkeer

Slimster is een digitale dienst waarbij veel communicatie per e-mail verloopt. Gezien de urgentie van een goede en veilige e-maildienst hebben wij na zorgvuldige selectie gekozen voor Mandrill (onderdeel van MailChimp te Amerika). Mandrill zorgt alleen voor het versturen van de e-mails en verwijdert alle gegevens automatisch na 90 dagen. Deze 90 dagen fungeren als rapportage en analyse periode bij mogelijke problemen.

2.3.1 Transactionele systeem e-mails
Nadat je bij ons een offerte hebt aangevraagd sturen wij jou o.b.v. deze overeenkomst alleen (service)e-mails die te maken hebben met deze aanvraag, zoals een overzicht van de gekoppelde bedrijven of een review.

2.3.2 Reviews
Om onze dienst te verbeteren en andere consumenten te helpen bij het maken van hun keuze kunnen wij jou vragen een review achter te laten over Slimster. Wij sturen jou dan eenmalig een linkje zodat je de review direct bij een onafhankelijke partij (Feedback Company) kan plaatsen. Wij slaan deze review dus niet op.

2.3.3 Nieuwsbrieven
Nieuwsbrieven versturen wij alleen wanneer hier expliciet toestemming voor is gegeven (opt-in). Je ontvangt dus nooit zomaar maandelijkse nieuwsbrieven wanneer je alleen een offerte hebt aangevraagd.

2.3.4 Transactionele systeem e-mails
Voor een goede werking van bijvoorbeeld ons forum of het tweedehands en Mijn Slimster gedeelte kunnen er op verzoek van jou e-mails worden gestuurd. Denk hierbij aan een vergeten wachtwoord of wanneer er een reactie op jouw advertenties of forumbericht is.

3. Waar en hoe lang slaan wij jouw gegevens op?

We slaan jouw persoonlijke gegevens op in een streng beveiligde database bij kwalitatieve Nederlandse hostingpartijen: TRUE (Slimster.nl + Offerte websites) en SpotHost (elektronica- en witgoedwebsites). En daar blijven ze ook. De persoonsgegevens die via deze website worden verzameld zijn beveiligd via de huidige gebruikelijke technieken zoals SSL.

We geven je gegevens uiteraard niet door aan derden voor andere (commerciële) doeleinden, behalve wanneer wij daar wettelijk toe verplicht worden (bijv. bij misbruik).

Content zoals forumberichten en advertenties die je op onze websites hebt geplaatst worden in beginsel zo lang bewaard als je account in stand blijft. Als je je account laat opheffen, worden de aan je account gekoppelde persoonsgegevens geanonimiseerd zodat de content die je op de websites hebt geplaatst voor andere bezoekers niet langer naar jouw persoon herleidbaar is.

De overige persoonsgegevens bewaren wij zolang wij deze nodig hebben: om de dienst te leveren die je van ons vraagt of zolang het wettelijk verplicht is. Daarna verwijderen wij jouw gegevens, of maken jouw gegevens anoniem.

Als wij jouw gegevens anoniem maken, verwijderen wij alle gegevens die naar jou verwijzen. De gegevens kunnen niet meer aan jou gekoppeld worden. Met behulp van de anonieme gegevens doen we wetenschappelijk en statistisch (markt-)onderzoek, bijvoorbeeld om nieuwe producten te ontwikkelen of ons aanbod van producten en diensten beter op de behoefte van onze bezoekers aan te laten sluiten.

Kortom:

  • Inactieve accounts verwijderen we na 7 jaar. Na die periode gebruiken we jouw gegevens alleen anoniem, voor interne rapportages. Van de Belastingdienst moeten we onze administratie gegevens 7 jaar bewaren. Daarna gebruiken we alleen anonieme gegevens voor interne rapportages.
  • Gegevens die we gebruiken om fraude te voorkomen bewaren we heel lang. Niet leuk, wel nodig.
  • Verstuurde e-mails worden na 90 dagen verwijderen.
  • De logbestanden van onze webserver verwijderen wij na 60 dagen.

4. Wat zijn mijn rechten?

Bij Slimster gingen wij al zeer zorgvuldig om met jouw gegevens en verzoeken werden altijd netjes in behandeling genomen. Wij zijn dan ook blij dat jouw rechten nu ook in de wet zijn geregeld. Je kan:

  • Jouw gegevens bij ons opvragen.
  • Jouw gegevens laten veranderen als die niet kloppen.
  • Jouw gegevens laten verwijderen. Het komt voor dat wij jouw gegevens niet kunnen verwijderen. Bijvoorbeeld omdat wij jouw gegevens nog nodig hebben. Of om ons aan een wet te houden (bijvoorbeeld de Belastingdienst m.b.t. facturen).
  • Bezwaar maken tegen bepaald gebruik van jouw gegevens. Als je bijvoorbeeld geen e-mails meer van ons wilt ontvangen. In al onze e-mails staat uiteraard een link waarmee je je kunt afmelden. Gewoon antwoorden op de e-mail mag ook, dan schrijven wij jou uit.
  • Jouw toestemming stoppen. Gaf je ons toestemming om jouw gegevens te gebruiken? Dan mag je jouw toestemming later weer intrekken. Wij gebruiken jouw gegevens vanaf dat moment niet meer.
  • Je gegevens overdragen. Wanneer je gegevens aan ons hebt gegeven met jouw toestemming of op basis van onze overeenkomst. Overdragen kan aan een andere partij of aan jezelf.
  • Het gebruik van jouw gegevens tijdelijk beperken. Bijvoorbeeld als je bezwaar hebt gemaakt tegen gebruik van jouw gegevens. Wanneer je niet tevreden bent over hoe wij omgaan met jouw privacy kan je contact opnemen met de privacy-autoriteit.

5. Vragen of klachten

Veel is al te regelen door in te loggen in het betreffende account. In de gevallen dat dit op deze manier niet mogelijk is, kan je een gespecificeerd verzoek sturen via info@slimster.nl of per post.

Slimster B.V.
T.a.v. de Data Protection Officer (DPO)
Venestraat 48
3861BX Nijkerk

Onze directeur Marco Schuurman is aangesteld als Data Protection Officer (DPO) en zal zo spoedig mogelijk reageren op jouw verzoek. We willen wel zeker weten dat jij écht jij bent. Daarom kunnen we aanvullende informatie van je vragen om jouw identiteit vast te stellen. Dat doen we ook bij onduidelijke verzoeken.

6. Wie is verantwoordelijk voor jouw gegevens?

Wij zijn Slimster B.V.

Dit is ons KvK-nummer: 63672472
Dit is ons BTW-identificatienummer: NL855346668B01

Je kunt ons zo bereiken:

Bellen: 085 - 782 1788
Mailen: info@slimster.nl
Schrijven (mag per postduif): Venestraat 48, 3861BX te Nijkerk

7. Cookiebeleid

Cookies zijn kleine (tijdelijke) tekstbestanden voor jouw pc. Dankzij deze (helaas niet eetbare) cookies hoef je niet steeds dezelfde informatie in te voeren of te downloaden wanneer je bij ons terugkomt. Handig toch? Bovendien helpen ze ons inzien hoe je onze sites gebruikt en hoe wij de boel beter en klantvriendelijker kunnen maken. Het moet gezegd worden: we gebruiken ze ook voor marketingdoeleinden.

Slimster werkt prima als je geen cookies accepteert, maar echt optimaal is het niet. Of je cookies wilt weigeren moet je natuurlijk helemaal zelf weten. Als je ze accepteert kunnen we Slimster.nl gebruiksvriendelijker voor je aanbieden.

Welke cookies plaatsen wij?

Wij maken gebruik van zowel functionele cookies, als cookies afkomstig van derden voor analyse en marketingdoeleinden.

Functionele cookies
Functionele cookies zorgen ervoor dat bepaalde onderdelen van de website beter werken en dat jouw gebruikersvoorkeuren bekend blijven. Zo worden er bijvoorbeeld cookies gebruikt om de juiste lettertypes en taal voor je in te stellen, om jouw gebruikssessie te kunnen onthouden op de webserver zodat je ingelogd kan blijven of bijvoorbeeld zoekresultaten worden onthouden terwijl je de website verder bekijk. Dit zijn allemaal functionaliteiten die zonder deze cookies niet zouden werken, makkelijk toch?

Cookies afkomstig van derde partijen
Naast de functionele cookies zijn er ook cookies die niet door ons zelf geplaatst of uitgelezen worden, maar door derde partijen die door Slimster zijn ingeschakeld en mogelijk functionaliteit op de websites aanbieden. Naast de partijen die wij hierboven reeds hebben benoemd gebruiken wij ook Google AdWords, Facebook (zeer beperkt) en LinkedIn (zeer beperkt).

Hiermee analyseren we hoe bezoekers onze website gebruiken, advertenties via het Google netwerk gebruiken en de zoekmachine van Google gebruiken om te kijken welke zoekwoorden er worden gebruikt door onze bezoekers.

Omdat wij altijd zorg zullen blijven dragen voor jouw privacy kunnen we deze pagina aanpassen of verder uitbreiden.

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op 24 mei 2018.

Traploper details