• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Deel deze pagina
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Traploper laten leggen of maken?

Het leggen van een traploper wordt vaak onderschat. Trappen zijn in veel gevallen gedraaid, waardoor het nog lastiger is om de loper zelfstandig te plaatsen. Een traploper kan op verschillende manieren worden bevestigd: de traditionele en moderne methode.

Traditioneel

Bij de traditionele methode ligt de loper los op de trap. De traploper wordt in bochten en andere vormen van de trap ingenaaid. Hierdoor is de loper netjes aangesloten op de trap. De traploper wordt vervolgens afgewerkt met mooie traproeden.

Modern

De traploper kan ook ‘gelast’ worden. De traploper wordt per trede op maat gesneden. Deze losse worden vervolgens door middel van lassen weer één geheel. Door dit lassen ligt de loper strak en vast op de trap.

Traploper op maat maken

Traploper op maatHet is mogelijk om een vloertapijt te gebruiken als traploper. Het is dan wel nodig om het tapijt op maat te maken. Door een omzoming om het tapijt te maken, wordt voorkomen dat het tapijt gaat rafelen. Bij synthetisch tapijt wordt dit omzomen ‘festonneren’ genoemd. Bij natuurtapijt is festonneren niet mogelijk. Het omzomen van het tapijt gebeurt dan met behulp van een katoenen of leren band. Deze manier van omzomen wordt 'banderen' genoemd.

Een traploper laten leggen

Traploper in de looprichting

Een veelvoorkomende fout is de plek waarop de traploper wordt gelegd. In veel gevallen wordt de loper precies in het midden van de trap geplaatst. Het is echter belangrijk dat de traploper in de looprichting ligt. Dit is vaak niet precies het midden van de trap, maar verder naar links of rechts. Het is zonde om de loper in het midden van de traptreden te leggen, terwijl je daar niet op loopt. Op deze manier heb je namelijk geen voordeel van de loper.

Vrijblijvende traploper-offertes aanvragen

Laat een traploper leggen door één van de traploper-experts die bij ons zijn aangesloten. Vul het aanvraagformulier in op Traploper.net. Op basis van jouw aanvraag word je gekoppeld aan maximaal vijf geschikte specialisten die in jouw regio actief zijn. Deze specialisten nemen telefonisch of per mail contact met je op.

Vind de beste deal

Je legt vervolgens zelf de offertes naast elkaar en vergelijkt ze op basis van prijs-kwaliteitverhouding. Je bepaalt zelf welke deal het beste bij je past en met welk bedrijf je uiteindelijk in zee gaat. Vraag nu gratis en vrijblijvend traploper-offertes aan.

Traploper details